Sena träningspass

Tips på snabbt mellis efter sen träning. Jag är ganska nybörjare inom proteinpulver, men har provat One Whey Vassleprotein  just eftersom jag några gånger i veckan tränar ganska sent och inte känner för att äta mat när jag kommer hem kl 21 -22. Det finns många teorier om hur man ska lösa detdär, men jag har valt att gå på magkänsla. Är jag jättehungrig så äter jag mer, men annars brukar det räcka med en proteinshake och något litet mer ex. en näve nötter/mandlar. Beror självklart på vad/hur hårt man har tränat, om man tränar för en s.k bulk/deff och självklart att man har ätit innan. Beror på hur avancerad man vill va.
Jag kör ganska enkelt - lyssna på din kropp och var smart!
 
 
 
 
Tips: Jag blandar min hasselnöt/choklad protein med kakao och vatten för att få mer chokladig smak.
Har även testat vanilj & skogsbär och det blandar jag bara med vatten. På bilden är det macadamia- & valnötter. 
 
 

Skummig med inte så skum ägglatte

 
Tips: Se till att ha en sked i glaset så ni kan röra runt om ni låter glaset stå. Kryddorna sjunker gärna till botten.

Proteinpannkakor - vanilj skogsbär One whey

Nemen se vad jag har provat! Om de smakar lika bra som jag hoppas så får ni recept ikväll!
Väldigt simpelt för den som har smaksatt proteinpulver tillhands. Det går säkert bra med naturellt också, men då kanske man får använda något annat som smaksätter/sötar.
 
Update: Hmmm... ja jo detta smakade okej, men kan garanterat finjusteras. Den tunna pannkakan var god, men den tjocka blev bara stabbig. Åts med turkisk yoghurt och Önos lågkalori jordgubbssylt. (Gillar inte produkter med aspartam, men denna får gå ibland.) Blev riktigt riktigt mätt på två.  Ni kan nog få receptet vid nästa försök!
 
.
 
 

Efter en kall promenad/intervaller ....

...var det enkelt och snabbt med färdig gröt-blandning i kylen. Och såhär blev gröten dag 2, samma recept som dagen innan fast i går kväll fyllde jag även på med:
mycket mer kanel
1 msk kokosflingor
1 msk sesamfrön
1/2 dl havregryn
1 dl vatten.
 
Tog i lite gurkmeja med, pga antiinflamatoriskt, men det skulle jag inte ha gjort. Tog dock så lite så det spelade inte så stor roll, men föll inte mig i smaken.
 
Tips: Släng i ett/flera ägg/äggvitor för mer protein.
 

Blötlagd havregrynsgröt

 
Okej tjejer och killar! jag vet inte om det bara är jag, men frukosten är speciell. Åtminstone är jag, och jag slår vad om att jag inte är ensam, enormt förtjust i frukost. Här är vad jag åt imorse, och kommer att äta många fler gånger. Snabbt, enkelt och en bra start på dagen. Allra helst ska man försöka få bort antinutrienterna i nötter frön och säd, alltså det som förhindrar ett visst näringsupptag. Detta genom blötläggning och rätt ph-värde. Vi snackar om fytinsyra. Jag är ingen expert på detta, men jag extra-jobbar på ett surdegsbageri vilket har fått mig att bli mer och mer intresserad och kunnig inom detta. Fytinsyran hämmar näringsupptaget. Vill ni läsa mer om detta finns det mängder av bra artiklar att läsa på internet! Råg skall tydligen vara enklast att eliminera fytinsyran för och havre svårast, men jag gillar havregrynsgröt så jag börjar att testa det. Nästa gång jag köper gröt-virke kanske det blir någon annan typ av spannmål. Det finns även information som säger att " dagens industriframställda havregryn dessutom är fytaserna helt förstörda och att man inte kan minska halten alls". ........
 
 
Somsagt, jag är ingen expert och det är inte alls säkert att detta är det ultimata sättet att koka en havregrynsgröt på. Det smakar iaf bra och är absolut mer lättsmält än att slänga ihop havregrynsgröt på bara vatten och havregryn på morgonen. Vilket passar mig och min känsliga mage utmärkt. Inspiration fick jag av http://cuisinevitamin.se .
 
Första försöket till bra gröt.
Min blandning:
1 dl havregryn
2 dl vatten
1 msk psyliumfrön
1 rågad tsk kanel
1 msk yoghurt
en nypa salt
 
Dag 1. Blanda alltihop och låt stå under natten ( Vad jag vet, minst 7 h max 24 h!  )
Dag 2. Ta fram kastrullen med blandningen ur kylen och ställ på plattan. Rör runt lite och akta så det inte bränner. Tar ca 5 min.
 
Tips på servering: Jag åt min med en klick keso, några hallon och mer kanel. Grymt! Det, några gurkstavar och kaffe, sen var jag mätt.
 
 
 
 
 
 
 

Stroganoff

Kom hem till Landet idag. Mamma är den som lagar mat hemma, faktiskt på heltid skulle jag vilja säga. Därför, och för att jag tycker det är kul, kan jag tycka att hon behöver lite avlastning på den fronten ibland. Alltså brukar jag försöka laga mat ganska ofta när jag är hemma. En falukorv, en stor mogen avokado och en paket Quinoa gav mig inspirationen till följande.


Korvstroganoff ingredienser:
 
ca 2 dl grädde/cremefresh - ta det du har! Jag blandade
500 g krossade tomater
En falukorv, 1 kg ca
salt, peppar, dijonsenap & muskonöt - efter smak
1/5 msk röd currypasta - eller efter smak
sesamolja - efter smak ( bara en skvätt! )
smör/olivolja/annat fett - till stekning
ca 1 gul lök
ca 1 vitlöksklyfta
ca 1 dl vatten - beror på önskad tjocklek

Hur?

1. Skär korven i lika stora bitar, hacka löken i småbitar + hacka vitlöken smått.
2. Smält smör i en gryta och stek korven i detta.
3. Bryn löken tillsammans med korven.
4. Häll i resten av ingredienserna och rör runt försiktigt så att allt blandas.
5. Låt det koka ihop. Rör runt & smaka av med kryddor, grädde & senap tills du tycker att det är gott. Min skulle gå hem hos lillemannen på 7 år, vilket den gjorde med bravur, så jag gjorde den ganska mild. Själv hade jag dragit till med lite extra vitlök och currypasta. Men det är jag....
,
Tips att äta till: Jag valde att göra Quinoa, Broccoli & en krämig sallad på avokado, tomat, isbergssallad, olivolja, salt och peppar till detta. Dagen efter gjorde jag och syrran stekt Gullök och Squash istället för Quinoa. Quinoa strödde vi bara lite på toppen.  Någon god ost ex. fetaost i salladen passar bra om man gillar det.

..
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

Tallriksduellen

Gillar du god och hälsosam mat utan för mycket krångel? Då är du rätt.

RSS 2.0