Lasagne utan pasta

Köttfärs ( Jag hade vildsvinsfärs )

keso

1 zucchini

1 burk krossade tomater

3 klyftor vitlök

Kryddor efter smak (ex. basilika, oregano, salt & svartpeppar)

Olivolja till stekning

 

1.       Zucchinin delas i ca 3 delar för att sedan delas på mitten. Använd dig sedan av en osthyvel eller mandolin för att skapa ”plattor” av den. Lägg dem på papper med salt på så att de vattnas ur. Detta tar längre tid än man tror. Kan behövas två omgångar. ( Jag slarvar ofta och då blir det lite vattnigt i lasagnen.) Sedan kan man skölja bort saltet och lägga dem på papper igen.

2.       Hacka eller pressa vitlöken för att sedan fräsa den gyllenbrun i stekpannan med olivolja.

3.       Stek köttfärsen med vitlöken och kryddorna. Blanda i de krossade tomaterna.

4.       Varva zucchini, köttfärs och keso i en ugnsfast form.  Avsluta med ett lager köttfärs och lägg lite god ost på toppen.  Låt den stå i ugnen på ca 175 grader tills den ser bra ut. Kanske tar 30 – 40 min skulle jag tro.

Detta recept går att variera något kolossalt, men detta är grunden och det är ungefär 4 portioner. Stoppa i majs, svamp, mer tomat eller ost. Vad vet jag? Låt fantasin flöda och anpassa den efter vad du gillar att äta.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Tallriksduellen

Gillar du god och hälsosam mat utan för mycket krångel? Då är du rätt.

RSS 2.0